Yksityisopetus

Kiitos kommenteista ja isosta työstä mitä teit!

 

Vähän jännitti lähettää gradua edes oikoluettavaksi, kun tuntui niin keskeneräiseltä. Ei mennyt ihan suunnitelmallisesti tämä projekti 😅

 

Mutta sainkin kun sainkin ajoissa palautettua gradun tarkastukseen, kiitos isosta osastasi siinä! Ja pidän mielessä, jos tulee tarvetta oikoluvulle jatkossa.

Käännöstyöt

Suositukset

Tulin Sannan oppitunteille korjamaan virhettä suomen puhekielessä.

 

Oppitunnilla me keskustelimme paljon, luimme artikkeleita, laajensimme minun suomen kielen sanastoa. Oppituntien jälkeen Sanna lähetti minulle oikeat lauseet, jotka minun pitää muistaa.

 

Olen kiitollinen sinulle loistavasta työstä, jonka tulos näen omassa elämässä. Puhun rohkeampi, kirjoitan parempi ja minulla on hyvä motivointi oppi enemmän ja enemmän uusia sanoja. Kiitos!

 

Olga, 40

Sanna on hyvin lämmin, helposti lähestyttävä ja kärsivällinen opettaja. Hän kuuntelee ja pyrkii löytämään parhaita lähestymistapoja ongelmakohtien ratkaisemiseksi, esim. itselläni luetun ymmärtämisen haasteet IELTS-kielitestin (International English Language Testing System) tehtävien osalta. Hän on hyvin suunnitelmallinen, mutta myös joustava opetuksensa kanssa.

 

Hyvässä opetuksessa tunnit menevät aina hujauksessa. Sannan opetuksessa huomaa myös oman edistymisensä!

 

Laura, 32

Aloitin Sannan kanssa englannin opiskelun helmikuussa 2021 parantaakseni kielitaitoa työelämää varten. Yksityisopetus on täyttänyt odotukseni, sillä olen saanut opetusta juurikin minulle haastaviin asioihin, eikä kyse ole mistään massaopetuksesta.

 

Opettajana Sanna on ammattitaitoinen ja tsemppaava. Sannan kanssa opiskelu on myös erittäin monipuolista ja motivoivaa. En olisi uskonut, että aikuisiällä englannin opiskelu olisi ollut vielä mielekästä, tästä kiitos kuuluu opettajalle 😊

 

Tuula-Maija, 27

Olen ollut Sannan oppilaana nyt vajaa vuoden.

Hänen otteensa on osoittautunut ammattimaisen määrätietoiseksi ja laaja-alaiseksi, mutta myös inhimilliseksi.

 

Määrätietoinen esimerkiksi siten, että hänellä on mietittynä kohtuulliseen tulevaisuuteen asti ulottuva suunnitelma, mitä asioita milläkin tunnilla edistetään. Toki suunnitelmassa on säätövaraa, mutta hänen kanssaan asiat eivät ole tuuliajolla.

 

Ammattimainen laaja-alaisuus näkyy muun muassa siten, että ei pitäydytä vain ensisijaisesti sopimamme oppikirjan piirissä. Hänellä on antaa muuta materiaalia tueksi, jos tuon kirjan anti on joltakin osin ohut.

 

Jos jokin asia ei tunnu menevän ns. jakeluun eli tajuntaan, niin Sanna hakee uutta kulmaa selittää ja havainnollistaa. Omalla kohdallani tämä Sannan pelisilmä on myös ollut tärkeä ominaisuus.


Petteri, varttuneempi aikuisopiskelija

Aloitimme englannin opiskelun Sannan opetuksessa 2019, koska englantini kaipasi parannusta.


Valitsin yksityisopetuksen, koska opetus menee minun oppimistahtia eteenpäin ja voidaan myös palata taaksepäin, mikäli jokin asia ei heti muistiin jäisikään.

 

Sanna on mukava, rento ja osaava opettaja, joka kuuntelee hyvin oppilaansa toiveita. Hänen opetuksessaan on mukava oppia uutta. Sannan kanssa on vaivatonta sopia miten edetään ja hän kuuntelee hyvin mitä häneltä odotetaan ja muokkaa opetustaan sen mukaisesti.

 

Alussa tehtiin tasotesti, joka toimi opetussuunnitelman pohjana. Itseni kohdalla lähdettiin kieliopista liikkeelle ja nyt käymme jo pieniä keskusteluja suullisesti.


Yhteistyömme jatkuu vielä toistaiseksi, koska haluan vielä lisää varmuutta kielen käyttämiseen eri tilanteissa.

 

Voin hyvillä mielen suositella Sannaa, mikäli tarvitset lisä oppia englanninkielesi parantamiseksi.


Esa, 38

Opetus tapahtui oppilaan omista lähtökohdista, joustavasti ja kannustavasti.

 

Sain opetuksessa kielioppikertausta ja varmuutta käyttää kieltä.

 

Voin suositella englanninkielen yksityisopetusta muillekin aikuisille, mikäli kielitaito on päässyt hieman ruosteeseen.


Piia, 43

Sanna on lämmin, huumorintajuinen, taitava opettaja.

 

En ole joutunut käyttämään englantia juurikaan 40 vuoteen, ja Sannan kanssa olen päässyt hyvin kertaamaan kieltä ja jopa uskaltanut aloittaa englannin kielen puhumisen.

 

Tarja, 54 

Käytän arjessa paljon kieltä, mutta omista opinnostani on aikaa yli kolmekymmentä vuotta ja monet lauserakenteet sekä kielioppi oli päässyt unohtumaan.

 

Sannan ohjaamana sain puheeseeni itseluottamusta, kun opettelimme unohtuneet asiat paremmalle mallille. Myös kirjoittamiseen sain monipuolisuutta opiskelun myötä, kun uskaltauduin alkaa käyttämään monipuolisempia lauserakenteita.

 

Sannan ohjauksessa oli hauska paneutua ehkä jopa tylsiinkin asioihin ja tunnit menivät nopeasti, kun ehdittiin käymään asioita paljon läpi.


Raimo, 50

Sanna kävi meillä auttamassa alakouluikäistä tyttöä englannin opiskelussa 1-2 viikon välein maaliskuusta 2019 tammikuuhun 2021.

 

Sannan ohjauksessa tehtiin läksyjä ja valmistauduttiin kokeisiin. Tunteja oli sekä lähi- että etäopiskeluna. Kumpikin tapa tuntui meille oikein sopivalta. Lähitunneilla saman pöydän ääressä pystyi toki paremmin vaikka pelaamaan muistipeliä sanoilla.

 

Sannan ohjauksessa tyttö sai intoa opiskeluun ja tehty työ näkyi myös tuloksissa - koenumerotkin paranivat. Pääasia oli toki oppia itse hyviä tapoja opiskella englantia. Nykyään se sujuukin oikein mainiosti.

 

Sanna on taitava opettaja, joka tuntui heti tutulta ja tuli hyvin juttuun tytön kanssa. Sannan tunnit olivat sopivan vaihtelevia ja tehtävät kekseliäitä ja monipuolisia. Lämmin suositus! 

 

Tytön 13 v äiti Johanna

Ensimmäisenä  lukiovuonna 2019 Santun englannin kurssin suoritus hylätty, jonka jälkeen treenaus Sannan yksityisopetuksessa kesällä ja lukion toisen lukuvuoden aikana.  

 

Lopulta arvosana M (lähellä arvosanaa E) englannin yo-kokeessa 2021.

 

Santun äiti Eeva-Liisa

Sanna auttoi tytärtämme saksan kielen opinnoissa ja osoittautui kekseliääksi, taitavaksi, tehokkaaksi ja tunnolliseksi opettajaksi.

 

Sanna osasi sopeuttaa opetuksen oppilaan taitoihin sopiviksi ja tehdä opiskelusta mielekästä. Hän tuli erinomaisesti toimeen tyttäremme kanssa.

 

Ellenin 11 v äiti Eeva kesäkuussa 2017

Tarvitsimme Englannin opetusta teinitytölle ulkomaille muuttoa varten. 

 

Tykättiin kovasti opetuksesta, se oli monipuolista ja havainnollista. Tytär oli aina innoissaan tulevasta Sannan oppitunnista. Oppitunteja oli myös helppo räätälöidä omiin tarpeisiin ja Sanna kuunteli ja otti huomioon hyvin myös vanhempien ideat. Sannalta tuli myös erittäin hyviä ehdotuksia miten oppitunteja voitaisiin pitää mahdollisimman kiinnostavina oppilaan näkökulmasta. Tyttäreni sai yleisestikin valtavasti lisää motivaatiota Englannin kielen opiskeluun. Vahva suositus Englannin opintojen pariin! 

 

Marjut ja Nea 12v

Aloitin Sannan kanssa viikottaiset oppitunnit vajaa vuosi sitten, koska halusin ylläpitää (ja toki parantaa) englannin kielen osaamista, ja etenkin sen luontevaa käyttöä kaiken tyyppisissä keskusteluissa. Aiemmissa työpaikoissa käytin englantia päivittäin, kun taas tämän hetkisessä työssäni en juuri lainkaan. 

 

Minulle parhaiten sopii vapaamuotoiset jutteluhetket, joiden alkajaisiksi keksimme jonkin aiheen, tai keskustelemme muuten vaan päivän polttavista puheenaiheista. Yleensä juttua riittääkin niin, että lähes aina aika meinaa loppua kesken ja jatkettavien keskusteluaiheiden lista vaan kasvaa! Keskustelun lomassa minä sitten aina välillä varmistan Sannalta jonkun kielioppiasian tai unohtuneen sanan.

 

Uskon että Sannan kanssa jokainen löytää itselleen sopivan tavan opiskella kieltä. Sanna on helposti lähestyttävä, kärsivällinen ja ymmärtäväinen opettaja, joka varmasti osaa sopeuttaa opiskelun kunkin tarpeisiin sopivaksi. Omat oppituntini Sannan kanssa eivät edes tunnu opiskelulta, vaan hauskoilta ja mukaansatempaavilta juttutuokioilta!

 

Kristiina, 41

Asiakas, jolle olen tehnyt töitä tammikuusta 2016 lähtien ja yhteistyö jatkuu. Olen suomentanut heille 5 romaania (näiden sivumäärä on vaihdellut 100-170 sivun välillä), yli 100 aikakauslehdessä julkaistua artikkelia ja lisäksi myös nettisivuilla julkaistuja artikkeleita. Olen myös kääntänyt heidän kansainväliseen verkostoonsa joitakin lehtiartikkeleita suomesta englantiin päin. 

 

"Hän tekee käännökset sovittujen aikataulujen mukaisesti.

 

Erityisesti voin suositella häntä hyvinvointiaiheiden kääntäjänä, mutta hän on kokenut ja varmaotteinen muissakin aihepiireissä."

Oikoluku ja kielenhuolto

Asiakas, jolle olen tehnyt töitä huhtikuusta 2021 lähtien ja yhteistyö jatkuu. Olen suomentanut heille yhden romaanin ja kaksi tietokirjaa. Sivumäärä on näissä töissä vaihdellut 126-283 sivun välillä.

 

"Hänen työtehtäviinsä ovat kuuluneet käännöstyöt erilaisia käännöstyökaluja hyödyntäen, sekä käännöstöiden oikoluku. Käännöstyöt ovat vaatineet haastavia aikatauluja ja erikoissanastojen hallitsemista.

 

Sanna Kare on onnistunut työtehtävissään kiitettävästi ja voimme vilpittömästi suositella hänen palveluitaan käännöstöiden osalta. Yhteistyö ja kommunikaatio Sannan kanssa on ollut kiitettävällä tasolla, ja Sanna on palauttanut käännökset aina ajallaan ja laatustandardien mukaisina." 

Alla otteet muutaman käännösasiakkaanani toimivan yrityksen antamista työtodistuksista. 

Välttelin aiemmin englanninkielen käyttöä, koska jännitin puhumista ja koin, etten osaa. Yksityistunneilla Sannan opetuksessa sain olla oma itseni.

 

Sain lisää varmuutta puhua englantia ja kokemuksen, että selviän keskustelu-tilanteista. Kieliopin kertaaminen puhumisen lisäksi teki hyvää kielitaidolleni.

 

Teija, 42 

Hierontalaitteen ohjekirjan toimitus- ja käännöstyö. Muokkasin tekstiä  runsaasti ja tein tekstin ja kuvien taittotyön käännöstyön lisäksi.

 

"Hyvin asiantunteva hyvinvoitiaiheisen käännöstyön kääntäjänä. Voin suositella."